Open Oost-Vlaams Kampioenschap 1 juni 2008

Terug naar uitslagen

Op 1 juni 2008 organiseerde Tai Jutsuschool Saigen te Beveren het 1ste Open Oost-Vlaamse kampioenschap ju-jitsu. organisatorische leiding van Gino De Geest was het al meteen een schot in de roos. Met 177 deelnemers kon het ook niet anders dan een succes worden. Omdat de categorieën werden opgesplitst voor beginners en gevorderden was het tevens de ideale gelegenheid voor kampers die de eerste pasjes zetten op de wedstrijdtatami, om hun kans op een medaille te wagen. Zelfs clubs uit het Nederlandse Waalwijk, Wijchen en Woerden, en de sportscholen van Smid en Helsdingen lieten het niet na om in te schrijven. Ook de Waalse club van Comines was sterk vertegenwoordigd.

De organisatie kon tevens rekenen op de medewerking van 5 Nederlandse scheidsrechters, waaronder wereldscheidsrechter Peter Smid. Niettemin er aparte categorieën voor beginners waren, kon het kampioenschap niet worden bestempeld als een louter beginnerstornooi. Met namen als Giovanni De Vent, Yazid Dalaa, Ibragim Zjavatchanov, Stefanie Wauters en Heidi Gorgon op de affiche wordt het plots een evenement van internationaal niveau. Amper een halve maand na het EOC waren zij nu ook te bewonderen in het Waasland. En hun prestaties zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan, al zorgde Yves Vervloesem van Ippon Sint-Niklaas voor de verrassing door de gouden medaille te pakken voor een gekwetste Giovanni De Vent en Yazid Dalaa in de categorie Senioren heren gevorderden -62kg. In de samengestelde categorie Duo System Beloften, senioren en masters beginners, behaalden Philip Teysen en Natacha Lambrechts van Zandvliet goud voor Matthias Van Leuvenhaege en Joris Jacobs van Ippon Sint-Niklaas.

Heidi Gorgon van Okinawa Steenokkerzeel kreeg naast haar gouden medaille in de categorie fighting Open Dames ook de fair-playbeker uitgereikt. Hiermee is aangetoond dat je naast topsporter ook 'sportief' kan zijn. De bekers voor beste club in het duo-system en fighting system gingen respectievelijk naar Bushido Zandvliet en Kuo-Lung Heist-aan-Zee.