Open Federaal Kampioenschap Sint Niklaas 18 & 19 oktober 2008

Terug naar uitslagen

In het Bau-Huis in Sint-Niklaas werd op 18 en 19 oktober het Open Federaal Kampioenschap Ju-Jitsu georganiseerd door Ju-Jitsuclub Ippon Sint-Niklaas. Niet minder dan 199 deelnemers uit 24 clubs lieten hun beste kunnen zien aan het talrijk opgekomen publiek.

Op zaterdag stond het fighting system bij de beloften, junioren en volwassenen op het programma. Een aantal Vlaamse talenten en topsporters verschenen op de mat maar ook vanuit Nederland waren enkele toppers naar Sint-Niklaas afgezakt waaronder John Zwalve die onlangs nog 2de werd op het Europees Open Kampioenschap in Antwerpen. Ook federaal fighting coach Jean Vanhaeverbeke maakte zijn opwachting ondanks een gekwetste voet. Dankzij de Nederlandse en Waalse deelname lag het niveau behoorlijk hoog en moest er in elke categorie tot het uiterste gegaan worden om een medaille te pakken. Bij de volwassenen zorgde Giovanni De Vent bijna voor een verrassing door net niet te winnen van John Zwalve in de eerste wedstrijd tussen beide, Zwalve moest forfait geven in de tweede en derde kamp waardoor De Vent toch nog goud pakte. In zijn eigen gewichtscategorie, -62kg, kwam De Vent minder sterk voor de dag, hij verloor twee van zijn wedstrijden en moest de gouden medaille aan een uitstekende Daan De Coster laten. In de categorie tot 85kg trok Jean Vanhaeverbeke aan het langste eind. Bij de junioren en beloften sprongen vooral de prestaties van Yaron Guns en Maxime T'Jonck in het oog, ze haalden in beide leeftijdscategorieën een gouden medaille. Ook Ayrton Michaux behaalde een gouden medaille bij de beloften.

Op zondag werd er gestart met het Duo System. De categorieën werden gedomineerd door de club uit Waalwijk, ze behaalden in 3 reeksen de overwinning. De Vlaamse eer werd hoog gehouden door Nico Meersman en Bjarne Lardon met een gouden medaille in de reeks kadetten beginners en Kelly Kindt en Toon Teysen in de categorie kadetten gevorderden meijes/mixed.

Zondagnamiddag stonden de fightingwedstrijden bij de jongste deelnemers op het programma. De deelnemers van Overijse, Havré, Saigen en Keerbergen gingen elk aan de haal met 3 gouden medailles.

Het clubklassement fighting werd gewonnen door Kuo-Lung Heist en in het duo-system door Waalwijk.