Vlaams Kampioenschap 14 & 15 februari 2009

Terug naar uitslagen

Jiu-Jitsuclub Overpelt zorgde dit jaar voor een uitstekend georganiseerd Vlaams Kampioenschap. De 95 deelnemers mochten gedurende 2 dagen uitmaken wie de besten van Vlaanderen waren.

Op zaterdagvoormiddag kwamen de jongste fighters in actie. bij de prémiemen was Ryan Lodens (Heist) de beste en bij de mimiemen toonden Kirsten Vanderpaelt (Steenokkerzeel), Amy Collin (Steenokkerzeel), Kaye somers (Zandvliet), Ian Lodens (Heist) en Hicham Flitti (Luchtbal) zich de beste.

Op zaterdagnamiddag stond de sterk bezette kadettenreeks op het programma. Hier werden Noah Seneca (Steenokkerzeel), Tom De Weer (Keerbergen), Jahro Michielsen (Zandvliet), Bogdan Semionov (Saigen), Miquel Verpoorter (Heist) en Aris Chetchumyan (Saigen) Vlaams kampioen.

Op zondag was het eerst de beurt aan het duo-system. Bij de miniemen werden Miquel Losa en Sander Van de Velde (Saigen) Vlaams kampioen. In de sterk bezette kadettenreeks wonnen Gemma Duerloo en Jahro Michielsen (Zandvliet) het in een spannende finale tegen hun clubgenoten Kelly Kindt en Toon Teysen. Bij de beloften werd de titel gewonnen door Aris Chetchumyan en Bogdan Semionov (Saigen).

Zondagnamiddag was gereserveerd voor het fighting system bij de beloften, junioren, volwassenen en masters. Bij de beloften waren de titels voor Jana Vertongen (Keerbergen), Gevik chetchumyan (Saigen), Ayrton Michaux (Steenokkerzeel) en Yaron Guns (Heist). Bij de junioren mochten Stefanie Wauters (Heist), Yazid Dalaa (Luchtbal) en Wouter Moons (Goshin Ryu Hasselt) op het hoogste schavot. De seniorenreeksen werden gewonnen door opnieuw Stefanie Wauters (Heist), Daan de Coster (Mechelen) en Sami Loussif (Zwijndrecht). Bij de masters toonde Jean Vanhaeverbeke zich zowel in zijn eigen categorie als in de open categorie de sterkste. Organisator Paul Dielissen pakte in zijn afscheidswedstrijd een zilveren medaille.