Vlaams Kampioenschap Malle 16 & 17 maart 2008

Terug naar uitslagen

Op 16 en 17 februari vond in het Provinciaal Vormingscentrum te Malle het Vlaams Kampioenschap Ju-Jitsu plaats. Het was voor de Vlaamse atleten een ideale test voor het komende Belgisch Kampioenschap dat op 1 en 2 maart doorgaat in Borgerhout (sporthal Luisbekelaar) en voor de topatleten het begin van hun voorbereiding op het Open Europees Kampioenschap dat op 10 en 11 mei doorgaat in de Lotto Arena in Antwerpen. Met meer dan 100 deelnemers in het Fighting-System en 24 deelnemers in het Duo-System brak deze editie meteen het record qua aantal deelnemers. Het competitie-ju-jitsu zit duidelijk in de lift in Vlaanderen!

Op zaterdag waren er in de voormiddag de wedstrijden in het Duo-System, aangezien de topkoppels Vanessa Van de Vijver / Elena Torfs en Wendy Driesen / Yazid Dalaa niet meededen was de strijd voor de anderen volledig open. De leden van Tai-Jutsuclub Saigen Sint-Niklaas/Beveren grepen hun kans en behaalden de Vlaamse titels bij de miniemen, kadetten en beloften. In de namiddag stonden de reeksen pre-miniemen, miniemen en kadetten in het Fighting-System op het programma. Kuo-Lung Heist ging met 4 titels aan de haal, Yawara Borgerhout en Fighting Keerbergen elk met 3 en de debutanten van Martial Arts Academy Overijse behaalden 2 Vlaamse titels bij de jongeren.

Op zondag stonden er heel wat grote namen op de affiche bij de reeksen beloften, junioren, volwassenen en masters in het Fighting-System. Zo behaalden Wendy Driesen, de wereldkampioene bij de beloften, en Yazid Dalaa, de vice-wereldkampioen bij de beloften, met sprekend gemak de titel. Ook voormalig Europees Kampioen Sami Loussif had weinig moeite om de titel te behalen in de categorieën -77kg en -85kg, als hij zijn huidig vormpeil kan aanhouden wordt hij één van de grote favorieten op het Open Europees Kampioenschap in mei en op de Wereldkampioenschappen in Zweden in november! Ook heel wat talentvolle jongeren gingen met de Vlaamse titel aan de haal, zo zagen we we grote overmacht bij Ayrton Michaux (Okinawa Steenokkerzeel), Maxime T’Jonck (Kuo-Lung Heist), Yaron Guns (Kuo-Lung Heist) en Ruben Ackx (Kuo-Lung Heist). Beloftevolle Jongere Giovanni De Vent had na een weekje ziek zijn meer moeite dan anders met de tegenstand maar behaalde toch nipt de titel. Twee andere toptalenten, Mimoun Essoubhi en Anthony Van Hal vochten in een spektakelwedstrijd met maar liefst twee verlengingen om de tweede plaats achter Loussif in de categorie -85kg bij de volwassenen. Essoubhi, die eigenlijk nog junior is, won nipt en bevestigde zijn klasse en koelbloedigheid.

Bij de masters ging bondscoach Jean Vanhaeverbeke opnieuw met de titel lopen, de kers op de taart voor de succesvolle trainer van de topsporters in het Fighting-System.

Het clubklassement werd gewonnen door Kuo-Lung Heist, voor Saigen Sint-Niklaas/Beveren en Martial Arts Academy Overijse.