Open Antwerps Kampioenschap 14 maart 2010

Terug naar uitslagen

Op zondag 14 maart vond in Borgerhout het Open Antwerps Kampioenschap plaats. Het tornooi werd met succes georganiseerd door de plaatselijke club Yawara ism de V.J.J.F. vzw. Onze beste Vlaamse atleten tekenden present op het eerste Belgische tornooi van het jaar.

Bij de Heren - senioren, zagen we een sterke prestatie van Jarno Franck (JJC Stekene) die aangenaam verraste met twee gouden medailles . Bij de dames, kon Stefanie Wauters (Kuo Lung Heist-aan-zee), Heidi Gorgon (Steenokkerzeel) afhouden en greep het goud. In een superzware reeks bij de Heren junioren, maakten Ayrton Michaux (Steenokkerzeel) en Maxime T'Jonck (Kuo Lung Heist) er spannnend kijkstuk van; in een hoogstaande finale kon Ayrton nipt het laken naar zich toetrekken door Maxime in de laatste seconde op de kleinste achterstand te plaatsen. Eveneens een spannende kamp bij de Masters, de "oude meesters"; Frank Engels (Keerbergen) en bondscoach Jean Van Haeverbeke waren aan elkaar gewaagd in een zeer technische kamp. Het was tenslotte Frank Engels die ook al met miniem verschil het goud pakte.

De jongens van Kuo Lung Heist , kwamen in de fighting categorieen sterk voor de dag: goud was er voor Ryan Lodens (miniemen), Jules De Waele (kadetten) en Miguel Verpoorter (beloften) Eveneens mooie prestaties die een gouden plak verdienden waren er voor Louis Cloots en Sibron Smets (beiden Yawara Borgerhout), Jahro Michielsen (Zandvliet) en Loic Baudewijns (Keerbergen).

Zeer bemoedigend was het aantreden van de talrijke beginners, die bijwijlen een zeer degelijk niveau haalden. Proficiat aan alle deelnemers en winnaars, hopelijk hebben ze met deze eerste stappen, de smaak te pakken.

In de duo reeksen noteerden we sterke prestaties van Brenda Huysmans en Sharon Gravenstein (Jigo Bazel), die zilver behaalden bij de kadetten. Het meisjesduo Evelien Loir en Lin Wauman van Ippon Sint Niklaas bevestigden, met dubbel brons, knap hun gestage vooruitgang. Ook een knap debuut voor Laura Hosteaux en Alexander Van de Schoor van JJC Luchtbal, dat zilver opleverde bij de beloftes. Toch werd het duo system volledig gedomineerd door Kuo Lung Heist aan Zee. Het dubbel broederpaar Losa - Lodens verdeelden broederlijk alle gouden medailles die er te winnen waren. Miguel Losa haalde met zijn partner Ryan Lodens goud in de miniemenreeks. Hun broers Libor Losa en Ian Lodens wonnen het goud in zowel de kadetten als de beloftenreeks. Libor Losa haalde ook bij de fighting nog een gouden medaiile, waardoor Libor met niet minder dan 3 gouden medailes huiswaarts keerde. Kuo Lung Heist-aan-zee, de club van bondscoach Jean Van Haeverbeke, won zowel in de fighting als de duo system de beker van beste club.