Vlaams Kampioenschap Malle 3 & 4 maart 2007

Terug naar uitslagen

Op zaterdag 3 en zondag 4 maart traden de kampers van de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie aan in het Provinciaal Vormingscentrum te Malle om de strijden voor de verschillende titels "Vlaams Kampioen". In de discipline duo-games was Ippon Zwijndrecht oppermachtig met gouden medailles bij de miniemen voor Charis Gravensteyn en Brenda Huysmans, en bij de kadetten (demowedstrijd) voor Evi Van Den Bogaert en Dhewi Van Loon.

Op zaterdag werd er ook gestreden voor de het fighting-evenement bij de jongere jeugd. Bij de pré-miniemen ging de 1ste plaats naar Amy Collin van JJC Okinawa Steenokkerzeel. Het goud bij de miniemen meisjes ging naar Kim Vanhaelemeersch.

Kuo-Lung Heist bewees eens te maar dat zij de te kloppen ju-jitsuclub in Vlaanderen zijn met de titel 'Beste Club'. Dit werd mede gerealiseerd door de overwinningen in de categorie miniemen jongens -30kg, waar Viktor De Waele de sterkere was van Noah Seneca. Miquel Verpoorter won het goud bij de cadetten jongens -35kg en de categorie -42 kg, een opmerkelijke prestatie. Ook bij de beloften pakte de club uit Heist 1 maal goud, 2 maal zilver en 2 maal brons.

Ook de Mechelse Budosporten waren goed vertegenwoordigd en waren zoals steeds goed voor een pak medailles. Zo behaalde Laure Verheyen het goud in de categorie kadetten meisjes +52kg, Daniël Van den Broucke de 1ste plaats bij de cadetten jongens -60kg en moesten Bart Coopmans (zilver) en Brent Van Rompaey (brons) de duimen leggen voor Ayrton Michaux van Okinawa Steenokkerzeel.

Het bleef natuurlijk uitkijken naar de wedstrijden van zondag waarop de meest prestigieuze categorieën aan bod kwamen en een aantal grotere namen van het Europese ju-jitsu zouden aantreden. Het spektakel bleef ook niet lang uit wanneer Giovanni De Vent de tatami betrad en het goud won voor Kuo-Lung Heist in de categorie -62kg. Zoals voorspeld zou de categorie junioren de meest spectaculaire worden. Nick Bruyninckx en Giovanni De Vent moesten zich tevreden stellen met een 3de plaats. De Vent voelde zich naar eigen zeggen toch niet helemaal fit en was niet echt tevreden over zijn prestatie in de -62kg-categorie en dit ondanks zijn overwinning. Daar waar Youness Dalaa in het Federaal Kampioenschap de duimen moest leggen voor Mimoun Essoubhi, bevestigde hij toch weer door Anthony Van Hal te verslaan in de finale van de junioren -77kg. Grote afwezige hier was Mimoun Essoubhi zelf door een rugkwetsuur. Verzekerd spannende wedstrijden dus tussen deze 3 kampers op het komend Belgisch Kampioenschap te Mons op 12 en 13 mei. Heidi Gorgon werd de overwinnaar in de Open categorie vrouwen.

De overige nieuwsgierigheid ging naar de vorm van Sami Loussif, de winnaar van het Europacuptornooi van Parijs in 2006. Op het WK te Rotterdam in November stelde hij echter licht teleur. Hij bleek echter niets te vrezen te hebben van Jean Vanhaeverbeke en Kevin van Mol in de categorie senioren mannen -85kg. Meer tegenstand had hij kunnen verwachten van de medaillewinnaars bij de junioren -77kg die ook mochten inschrijven in deze categorie. De aanwezigheid van Sami Loussif deed hun hoop op goud misschien te ver wegzakken en geen van hen besloten deel te nemen aan dit evenement. Daan De Coster deed de reputatie van de Mechelse Budosporten alle eer aan en won nog het goud in de categorieën senioren mannen -62 en -69kg. Daarmee is het weer een jaar wachten op het volgende Vlaams Kampioenschap ju-jitsu.